sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Aurinkoa kaatosateen keskellä

Viime balettitunti oli aivan ihana! Ei olisi uskonut, kun aamu meni vähän miten meni. Nukuin pommiin, hädin tuskin ehdin syödä aamiasta ja hyvä, että muistin edes tossut ottaa mukaani. Unohdin sateenvarjon ja ulkona satoi kaatamalla, bussin lähtöön oli enää alle viisi minuuttia, joten oli pakko ottaa riski ja oikaista liukkaan kallion kautta. Onneksi selvisin katkaisematta koipeani ja ehdin juuri ja juuri bussiin. Saavuttuani tunnille, huomasin vielä kaiken kukkuraksi, että oma openi ei ollutkaan paikalla, vaan meillä oli sijainen. Lievähkö pettymykseni kuitenkin unohtui nopeasti, sillä sijaisemme oli aivan älyttömän aurinkoinen ja todella kiva ope!

Viime postauksessani mainitsin, että oma opettajani tekee melko haastavia ja pitkiä tankosarjoja, joiden muistamisessa minulla on ollut vaikeuksia. Sijaisen sarjat olivat huomattavasti selkeämpiä ja yksinkertaisempia, joten niiden muistamisessa ei ollut mitään vaikeuksia. Joistakin lyhyemmät sarjat ovat tylsiä, mutta itse koin, että tällaisen perussarjan tekemisessä tekniikka korostuu paljon paremmin. Tunnin jälkeen ei olisi voinut ajatellakaan ryntäävänsä suoraan luennolle, sen verran hikinen kun olin. Töitä tuli tehtyä enemmän ja huolellisemmin, kun pysyi paremmin mukana jo heti ensimmäisistä tankosarjoista lähtien. 

Keskilattiasarjat olivat kanssa todella kivoja, pidin tekemästämme adagiosta todella paljon. Se oli jotenkin ihanan herkkä ja liikkuva. Olen ehdottomasti enemmän adagio -ihminen, mikä varmaan johtunee vähän haaveilevasta luonteesta. Välillä opettajan täytyykin suorastaan muistuttaa, että baletissa ei oikein ehdi haaveilemaan. Teimme muuten myös oikein mukavan hyppysarjan, joka meni jotensakin näin:
glissade-glissade-assemblé-relevé-pas de chat x3-changement
Nyt en enää muista varmasti tuliko changement myös ennen pas de chat:a, hmm.. 


Oli kyllä mukava tunti, ja harmittaakin, että kyseinen sijainen ei opeta tanssikoulussani. Olisi nimittäin tosi kivaa käydä myöskin hänen tunneillaan. Pidän kyllä hirveästi oman openi tunneista, mutta olisi kivaa, jos olisi useampi eri opettaja, niin saisi treenattua eri asioita monipuolisemmin. 
Mites te, onko teillä joku yksi luotto-ope, vai  tykkäättekö käydä enemmän eri opettajien tunneilla?

Kuvat: weheartit.com


torstai 1. joulukuuta 2011

Muistikatkoja ja silmäpakoja


Onpahan taas aikaa ehtinyt vierähtää viime postauksesta. Koulukiireet sun muut on hieman verottanut kirjoitteluani.

Tosiaan, tanssivaatteet tulivat tosi nopeasti, tilauksesta meni alle viikko siihen, että tavarat saapuivat. Kaikki muut olivat ihan ok, mutta tilaamassani ohuessa paidassa oli silmäpako, jota sitten korjailin läpinäkyvällä kynsilakalla. Blochin tossut korostivat kivasti jalan kaarta, mutta koko, tuo ikuinen ongelmani, olisi voinut olla puoli numeroa pienempi. Minkäs teet, kun pitäisi ottaa toiseen jalkaan numeron pienempi tossu. Myös leveys B oli ehkä hieman leveähkö, jalalleni olisi kenties sopinut vieläkin kapeampi malli paremmin, mutta sitä ei ollut tarjolla. Kiristysnauhoilla tossut saa kuitenkin ihan käyttökelpoisiksi, joten aivan hukkaan ei niitäkään tullut tilattua. Säärystimet sen sijaan ovat ihanat, ja uusi balettipukuni on edelliseen Capezion pukuun verrattuna mukavan pehmeää materiaalia.

Kävin viime viikolla tanssahtelemassa ensimmäisen kerran kunnolla. Kylläpä olo oli ruosteinen ja huomasin myös varovani melkeinpä liikaa rasittamasta jalkojani. Katsekin meinasi kokoajan suuntautua jalkoihin, kun yritin varmistella, etten vain millään tavalla saa taas jalkojani kipeytymään. Edellisen balettitunnin jälkeen kun toiseen jalkaani iski sitten vaihteeksi jännetuppitulehdus. Onneksi tunti meni sen osalta hyvin, joten uskallan taas rasittaa jalkojani kunnolla. :)

Viime viikon tunnilla aloitettiin useampi uusi sarja, joista tykkäsin kovasti. Opemme sarjat ovat melko pitkiä ja haastavia, joten ainakin minulla menee ensimmäinen kerta pelkästään siihen, että yritän pysyä sarjassa mukana ja painaa liikkeet mieleen.Olen huomannut, että sarjojen muistaminen on yksi suurimpia ongelmiani, jota ei aiemmin mielestäni ole ollut. Liekö sitten kamala koulustressi heikentänyt muistiani, vai äkillinen keskittymishäiriö iskenyt.. Oli miten oli, kaikki neuvot ja niksit sarjojen muistamiseen otetaan kiittäen ja kumartaen vastaan!

Kuvat: weheartit.com
Eipä tänään kummempia, aika mennä ottamaan kunnon suihku ja venytellä sitten oikein kunnolla, jotta huomenna olisi sitten huippuiskussa tuntia varten!