perjantai 19. huhtikuuta 2013

Balettia, balettia!

Photo: Gene Schiavone/ Narodni Divadlo
Heippa vain!

Kovista yrityksistäni huolimatta en ole vieläkään löytänyt mistään avoimia balettitunteja, jonne voisi mennä kertakäynti-luonteisesti. Harmittaa vietävästi, sillä balettikuume on jo kova, kun ei ole kuukauteen päässyt tanssimaan ja lääkäriltäkin tuli tällä viikolla vihdoinkin terveen paperit. Onneksi balettikuumetta hieman lievittää se, että sain muutaman kaverini kanssa ostettua liput Tsekin kansallisbaletin esittämään Giselleen, jonka pääosan tanssii vierailevana tähtenä ensi kertaa Tsekeissä esiintyvä Svetlana Zakharova! Albertin roolissa tanssii myöskin vieraileva tähti Stuttgartin baletista, Friedemann Vogel.

Olen tosi iloinen, että saatiin liput, vaikkakin ne olivat n. 4 kertaa kalliimmat kuin normaalisti ja paikat on tosi takana. (Prahan hintatasolla tämä siis tarkoittaa edelleenkin alle 30 €) Kansallisteatteri luo myös upeat puitteet baletille, sillä kyseinen rakennus on kaikkine kullattuine seinineen ja punaisine samettimattoineen nähtävyys itsessään. Ja eihän Zakharovan tasoisen huippuballerinan näkemistä livenä voi vain missata!

Ja tosiaan, jos joku teistä päätyy Prahan suuntamille, niin suosittelen lämpimästi baletissa käymistä. Halvimmillaan liput ovat opiskelijoille 2 € ja muille 5 € ja kalleimmillaankin lippujen hinta on n. 40 €. Tanssijoiden taso on Suomea korkeampi ja puitteet ovat hienot. Baletteja pyörii jossain salissa lähes joka ilta, joten varmasti lippujakin on saatavilla vielä samalle päivälle. Tällä hetkellä ja toukokuussa on menossa Joutsenlampi, Prinsessa Ruusunen, Giselle, Krabat, Peter Pan, Don Quijote, Tuhkimo ja kesäkuussa Kultakutri.

Mukavaa kevättä sinne kaikille! :)





maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ei mikään Hannu Hanhi

Heippa taas ja hyvää pääsiäistä!

Uuden läppärin sain vihdoinkin torstaina ja siihen asti onkin sitten kituutettu lainaläppäreillä niin useasti, että hermot meinasi jo mennä. Bloggailu on jäänyt ja koulutyöt kasaantuneet, joten jo olikin jo aikakin saada uusi kone. Kone ei ollut ihan se, minkä piti, mutta eiköhän meistä aikaa myöten ihan hyvät kaverit vielä tule. Vaikeuksien kautta voittoon, vai mitenkäs se meni? ;)

Sitä voittoa sitten odotellessa. Nimittäin reisi on pikkuhiljaa osoittanut parantumisen merkkejä, mutta poskiontelontulehdus on ja pysyy sitkeästi  ja kohta rikkoutuu jo kahden kuukauden raja. Pitkittyneen sairastelun (ja tyhmästi myös samalla tanssimisen) vuoksi yleiskunto on sitten romahtanut siihen pisteeseen, että minun oli peruttava viimeisen trimesterin tanssitunnit. Hyvä jos jaksan uupumatta kävellä huoneestani vessaan. Tällä viikolla on sitten lisää testejä, joissa toivottavasti selviää, mistä ongelmani ovat peräisin ja toivon totisesti, ettei kyseessä ole mitään vakavaa.

Harmittaa ihan hirveästi, opettajani sanoi juuri, että olisin saanut edetä Advanced-tason ryhmään tälle vikalle trimesterille. Ilmeisesti kehitystä on tapahtunut tosi paljon ja sen olen kyllä itsekin huomannut. Minulle on jopa muodostunut muutamassa kuukaudessa melko selkeä nilkan kaari, mikä on tämän jäykkänilkkaisen ihmisen kohdalla erittäin suuri ihme. Alan jo oikeasti uskoa vuoden tunneilla käyneitä, joilla on täydelliset ballerinan nilkat, kun he väittävät, etteivät ole niitä syntymälahjoina saaneet. Nyt toivon vain kovasti, että ehtisin kirjoittaa liikesarjoja jonnekin ylös, jotten unohtaisi tämän Prahan balettikevään anteja kokonaan, vaan toipumisen jälkeen voisin pikkuhiljaa alkaa treenata itseäni takaisin kuntoon kyseisten sarjojen avulla. Treeni sisälsi paljon venytyksiä sekä kattavasti kaikkia lihasryhmiä vahvistavia liikkeitä. Jos löydän Youtubesta vastaavia sarjoja, pistän niitä tänne teidän nähtäväksi, jotta voitte itsekin hyödyntää niitä oheistreenissä.

Tällainen tilannekatsaus nyt, toivon, että voin viikon päästä vihdoin kirjoittaa jotain hieman positiivisempaa! Ihanaa kevättä ja toivotaan, että se aurinko paistaa vielä tähänkin asuntolaan! :)

* Photo: weheartit.com