sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kärkitossuista ja tanssitunneista

Minun on tunnustettava yksi juttu -tänä syksynä baletista bloggaaminen on jotenkin tuntunut kamalan vaikealle. Kenties siksi, että olen joutunut olosuhteiden pakosta tyytymään vähempään tanssimiseen kuin haluaisin, eikä minulla ole ollut edes mahdollisuutta tehdä edes joten kuten kompensoivaa oheistreeniä. Tuntikin on ollut kenties hienoinen pettymys, kun opettajat vaihtelevat, ja nykyinen vakisijainen on ihan kiva, mutta vain ihan kiva. Kaipaan kovasti sen kuuluisan "oman opettajani" tunneille, enkä ole ihan vielä hyväksynyt sitä tosiasiaa, että tänä vuonna hänen tuntinsa ovat yksinkertaisesti väärään aikaan. Onneksi ainakin oheistreenaamiseen on tulossa muutos, joten saan tanssitunneista jatkossa taas enemmän irti!

Kärkitossut ovat myös aiheuttaneet päänvaivaa; omani ovat vuoden käytönkin jälkeen liian jäykät enkä pääse vieläkään kunnolla kärjen yli, kun pitäisi seistä tasaisesti kummankin kärjen päällä. Olen jo vakavasti harkinnut, että työnnän tossut oven väliin.. Jos joku tietää, miten  pohjaa saisi jalan kaaren alta pehmennettyä katkaisematta sitä, niin otan kaikki neuvot enemmän kuin ilolla vastaan!

En ole tosiaan hirveämmin tykännyt nykyisistä tossuistani, jotka siis ovat Grishkon Elitet. Onko täällä muita samaisilla tossuilla tanssineita? Jos/kun nämä tossut joskus kuolevat, olen aikeissa vaihtaa johonkin muuhun malliin. Olisiko teillä aiemmin samaisilla Eliteillä tanssineilla suositella jotain tiettyä mallia? Tai muilla tasapitkävarpaisilla ja matalalla nilkan kaarella varustetuilla?  Toki jokaisen jalka on yksilöllinen, mutta olisi mukavaa, jos osaisin tällä kertaa vielä erikseen pyytää muutamaa mallia sovitettavaksi.


Photos from here and here