sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Tossutuunausta

Ihan aluksi, kiitos hyvistä vinkeistä, joita sain edelliseen postaukseeni! Kun menen hommaamaan seuraavia tossujani, osaan tällä kertaa pyytää muitakin malleja sovitettavaksi.

Viime postauksessa kerroin turhautumisestani kärkitossuihini; no, olin sitten tässä eräänä päivänä yksin kotona ja varsin luovalla tuulella, joten hain nuo kirotut kapulat eteeni ja päätin tekeväni ongelmalle jotakin. Hetken tuumittuani päätin ensin yrittää pehmittää vielä kerran tossuja käsin. Painelin ja taivuttelin tossun pohjaa kantapään alta, mutta mitään eroa entiseen en kyllä huomannut. Jossain vaiheessa en sitten enää jaksanut murehtia, että entä jos hajotankin tossuni, vaan etsin käsiini vasaran ja rupesin naputtelemaan tossun pohjaa kauttaaltaan. Aikani tätä harrastettua pistin tossut jalkaan ja jestas, ero oli ensimmäistä kertaa tunnistettavissa! Jatkoin vielä jonkin aikaa ongelmakohtien pehmittämistä vasaran kanssa. Lopputulos oli kyllä huomattavan hyvä ja ekaa kertaa tunnilla tunsin saavani kahdella jalalla tasapainoillessani edes jonkinlaista tukea kärjistä.

Seuraavalle tunnille mennessäni, huomasin, että olin unohtanut varvasteippini kotiin. Kokeilin tossuja pukkarissa ilman teippiä, mutta fiilis ei ollut kovin mukava ja varpaat tuntuivat muutenkin valuvan tossun pohjalle. Tietysti minulla ei ollut edes lampaanvillaa mukanani, jotta olisin voinut heittää pohjalle vähän lisää täytettä ja aloinkin hieman hädissäni katsella ympärilleni, miten voisin pelastaa varpaani tulevalta kärsimykseltä. Ratkaisin sitten pulman silppuamalla käsipyyhepaperia, jota sitten sulloin tossujen kärkiin ja päälle ne vähäiset villat, jotka tossuihin olivat edelliseltä kerralta jääneet. Hirveällä kiireellä suuntasin tunnille ja vasta siellä tajusin, että tuli laitettua hieman liikaa paperisilppua tossuun, kun varpaat ei enää mahtuneet vamppiin vaan puristuivat ikävästi yhteen. Onneksi ette olleet todistamassa, miltä varpaani näyttivät tunnin jälkeen..

Tästä episodista oli kuitenkin myös jonkinlaista hyötyä: Seuraavalla kerralla unohdin, että olin survonut tossuun sitä paperisilppua, joka oli ilmeisesti painunut jo aikalailla kasaan. Pointe-osuuteen päästyämme, huomasin ekaa kertaa tekeväni lähes kaikki sarjat ilman minkäänlaisia ongelmia ja kärjen yli pääseminen kahdella jalalla tuntui suorastaan helpolta. Tajusin, että ilmeisesti tossun jäykkä pohja ei ollutkaan suurin ongelma, vaan liian korkea vamppi. Nyt, kun tossun kärjessä oli täytettä, se nostikin varpaitani ylemmäs ja vamppi ei ottanutkaan niin pahasti vastaan, vaan nilkka pääsi kaartumaan vapaammin ja kauniimmin. Toki varpaat tälläkin kertaa puristuivat hieman ikävästi yhteen, joten tiedossa on varmasti kärkitossumallin vaihtuminen. Kuitenkin näillä kikoilla voin toivottavasti käyttää tämän tossuparin sen kunniakkaaseen loppuun asti.

Mites te tuunaatte tossunne? Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

* Photos from here here and here.