torstai 1. marraskuuta 2012

Balettia Venäjällä

Tähän illan ratoksi pistän oheen erittäin mielenkiintoisen videon, jonka suosittelen lämpimästi katsomaan, jos ei ole vielä kyseistä dokumenttia nähnyt. Ilmeisesti pätkä on ilmestynyt vuonna 2006, mutta itse en ollut siihen ennen tämän päivän YouTuben tuijotteluani törmännyt.

Dokumentti kertoo viidestä venäläisestä balettitanssijasta, jotka ovat varmastikin kaikille erittäin tuttuja. Kyseessähän ovat: Uliana Lopatkina, Evguenya Obraztsova, Alina Somova, Diana Vishneva ja Svetlana Zakharova. Dokumentti seuraa nuorta ja lupaavaa tanssijaa Alina Somovaa balettikoulun päättönäytöksestä Kirovin Corps de Balletiin ja aina ensimmäiseen sooloonsa, joka ei olekaan sen haastavampi kuin Joutsenlammen Odette/Odilen -kaksoisrooli.

Tässäpä tämä Ballerina -dokumentti nyt on täysimittaisena, englanninkielisillä tekstityksillä ja vieläpä HD:nä, olkaapa hyvä. Rattoisaa iltaa kaikille! :)

PS. Osaako joku kertoa, miksi ihmeessä nuo balettikouluun sisään pyrkivät tytöt joutuvat esiintymään tuomaristolle yläosattomissa? Mitä sellaista tuomaristo voi nähdä lapsien ruumiinrakenteessa tai linjoissa, mitä he eivät voisi nähdä valkoinen  leotardi ylös vedettynä? 

6 kommenttia:

 1. Sen verran tunnen venäläisiä, että vaikka heille on naisten yläosattomuus suuri tabu, kuitenkin tyttöjen rinnoilla ei ole seksuaalista merkitystä. Olisiko niin ettei asiaa ajateltaisi sen kummemmin "joutumisena esiintymään tuomaristolle yläosattomissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa anonyymi ja kiitos kommentistasi!
   Niin, eihän tuosta rivistä olevista lapsista pelkän kropan perusteella pysty sanomaan, onko kyseessä tyttö vai poika, kun ei kehitys ole vielä alkanut. Lähinnä tosiaan mietin syytä yläosattomuuten eli kuten tekstissäkin totesin, mietin, mitä tuomarit eivät näe, jos leotardi olisi päällä. Anonyymi tuossa alla tosin jo totesikin,että kyseessä on varmaankin selkärangan asennon tutkiminen. :)

   Poista
 2. Selkärangan asentoa ei kai näe, jos on yläosa. Olen itsekin joutunut riisumaan alushoususille ja ottamaan topin pois terveydenhoitajan rutiinitarkastuksessa yläasteella, kun hän tutki selkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi!
   Kiitos vastauksestasi, niinhän sen täytyy olla. Skolioosia ja muita selän rakenteellisia ongelmia ei varmaankaan näe/tunne paidan läpi, sillä muistan itsekin joutuneeni myös lukion terkkarin tarkastuksissa riisumaan paidan pois selkärankaa tutkittaessa. Selvisipähän nyt sekin mysteeri, kiitos sinun! :)

   Poista
 3. Muistaakseni dokkari ilmestyi vuonna 2006. Somova ainakin valmistui Vaganova-akatemiasta vuonna 2003, ja tuo leffa (Les poupées russes), jossa Obraztsova oli, on vuodelta 2005. :) Ballerina on kyllä yksi suosikkini mitä tulee balettidokkareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tossu,
   Kiitos tarkennuksesta! 2006 olisikin järkevämpi, sillä dokkarissa tosiaan mainittiin Somovan valmistumisvuosi ja siitä sai kuvan, että hänen uransa kehittymistä seurattiin dokumentissa ainakin sen pari vuotta. Korjaankin tuon heti tuonne tekstiin. :)

   Poista