perjantai 26. lokakuuta 2012

Tanssia ja taukoja

Onpahan pitänyt kiirettä! Tentteihin luku ja matkustelu ovat vieneet aikaani todella paljon. Viikkoon en ole käynyt edes tanssimassa, kun olen tosiaan ollut Pariisissa viettämässä "kesälomaani". Kyllä, tenttiviikolla. : P
Oi tätä ahkeran opiskelijan elämää.. Olisin halunnut käydä katsomassa jonkin baletin reissullani, mutta ikäväkseni Pariisin oopperan baletti sattui juuri jäämään parin viikon esitystauolle edellisenä päivänä saapumisestani. Noh, ensi kerralla sitten!

Vähän pelottaa kyllä ensi viikon tanssitreenit. On tullut syötyä niin paljon croissantteja, että voi tehdä tiukkaa mahtua enää edes balettipukuuni, tai siltä ainakin tällä hetkellä tuntuu. :) Muutenkin vaativampi tanssituntini etenee niin hurjaa vauhtia, että tällainen keskivertoa heikompi on aivan hukassa, kun on jäänyt kerta välistä. Viikko sitten alettiin jo tekemään kärjillä keskilattialla bourréeta, vaikka minulle on vielä kärjille pääseminenkin tosi haastavaa. Mitähän ne ovat tällä viikolla keksineet tehdä?

Olen myös huomannut, että tauon jälkeen on henkisesti paljon vaikeampi päästä takaisin säännölliseen rytmiin tanssin suhteen. Kun on antanut viikon ajan itselleen luvan löysäillä, syödä mitä huvittaa ja olla treenaamatta, niin  jotenkin se kynnys mennä takaisin tunnille on korkea, kun tietää jo etukäteen, että tulee olemaan seuraavat tunnit sarjoista pihalla ja varmasti muista jäljessä.

Välillä on hyvä muistuttaa itselleen, miksi ylipäänsä tanssii.
Viime aikoina olen muutenkin huomannut ottaneeni jonkin verran takapakkia perustekniikassa. Olen pyrkinyt saamaan lisää näyttävyyttä liikkeisiin ja joutunut toteamaan, että metsään on mennyt. Taivutuksissa unohdan tukea niskaa ja annan sen valahtaa rennoksi sekä kippaan selkää jostain kumman syystä lantiosta. Jalannostoissa unohdan ojentaa nilkkaa ja nopeissa tenduissa lantio lähtee vatkaamaan. Ja pirueteista en edes enää tiedä, mistä lähteä korjaamaan, kun mikään ei tunnu olevan kunnossa. Polvi ei pysy auki, kädet eivät ole tarpeeksi nopeat, spottaus nolla ja plié hidas ja pieni. Pitänee varmaan käyttää hyödyksi opettajani vinkki ja alkaa pestä ahkerasti hampaita retiréssä, siten että sisäreisi tukee lavuaarin reunaan, jolloin polven on pakko osoittaa ulos. Valkoisemmat hampaat ja paremmat piruetit -mikäs sen parempaa! ;)


* Photos from weheartit.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti