perjantai 30. marraskuuta 2012

Vähiin käy ennen kuin loppuu

Niin se syksy on vain hurahtanut aivan järjettömän nopeasti! Minulla on ensi viikolla vikat tunnit, sillä tenttiviikkojen ollessa jo kulman takana minun ei kannata maksaa joululoman aikaisesta jaksosta. Ehtisin käydä tasan kahdella tunnilla, joten nuo tunnit tulisivat todella kalliiksi. Lisäksi olen lähdössä viimeistään tammikuun puolessa välissä vaihtoon, joten en pystyisi tunteja myöhemmin hyvittämäänkään. Tunnelmat ovat kieltämättä haikeat, etenkin, kun viime tanssitunnilla alkoi jo näkyä kärjilläkin selkeää rohkaistumista ja sitä kautta hieman edistystäkin. On hirveä sääli, että keskeytys tunneille tulee juuri silloin, kun on paras vauhti päällä, mutta niin kai se aina menee. Lisäksi olisin päässyt ekaa kertaa elämässäni esiintymään joulunäytökseen ja ilmeisesti vielä kärjillä, mutta minkäs teet.

En ole ajatellut kuitenkaan lopettaa tanssimista vaihdon ajaksi, vaan olen jo alkanut etsimään kohdemaastani tanssikouluja. Ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua se, että harvalla tanssikoululla on tunteja aikuisille ja niistäkin suurin osa ilmoitti sivuillaan, etteivät ota kesken lukukauden uusia oppilaita. Olen siis perillä vaihtokohteessa juuri pari viikkoa uuden lukukauden alkamisen jälkeen. Lisäksi monet koulut eivät ilmeisesti ota oppilaikseen henkilöitä, jotka eivät puhu paikallista kieltä sanaakaan. Pidän kuitenkin sormet ja varpaat ristissä, että saisin paikan tanssikoulusta, jossa opetetaan englanniksi ja joka muutenkin vaikuttaa kaikin puolin lupaavalta.

Ennen vaihtoon lähtöä olen ajatellut käydä eräässä tanssikoulussa, jossa olen silloin tällöin kesäisin ottanut tanssitunteja. Paikka on erikoistunut enimmäkseen tankotanssiin, mutta siellä pidetään myös alkeisbalettitunteja. Sarjat eivät ole kovin vaikeita, mutta opettaja on todella vaativa ja tunneilla voi pienen tilan takia olla maksimissaan kymmenen henkilöä, joten tunneilla on aina saanut joka ikisessä sarjassa käsin korjauksia. Loppuviikosta ei olekaan sitten tarvinnut kävellä.. Voin lämpimästi suositella, tosin pienen tilan takia tunneilla ei voida tehdä isoja hyppyjä eikä liikkuvia piruettisarjoja, mutta tekniikkatreenaukseen silloin tällöin nämä tunnit ovat olleet erittäin hyvä vaihtoehto.

Ensiviikolla onkin sitten tiukka treenaustahti, tiedossa on vain kolmipäiväinen viikko ja korvattavia tuntejakin on vielä neljä jäljellä, jonka lisäksi pitäisi vakiotunneillakin käydä. Voi olla, että pitää pyytää ystäviä ostamaan minulle pikkujoululahjaksi kottikärryt, kun viikonloppu koittaa.

Ihanaa joulunalusaikaa ja vauhdikkaita treenaushetkiä kaikille!

* All photos from weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti