keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Särkylääkettä ja tanssikieltoa

Hyvää alkanutta vuotta 2013 kaikille! Edellisestä postauksesta onkin kulunut jo hävettävän kauan, mutta puolustuksekseni on sanottava, että kulunut kuukausi on ollut ehkä yksi elämäni kiireisimpiä. Ikävä kyllä baletti ei ole pitänyt minua kiireisenä, sillä kuluneen kuukauden aikana en ole tanssinut tippaakaan. Ironista kyllä heti uuden jakson vaihtuessa (jakson, jonka olin siis onneksi perunut) onnistuin loukkaamaan itseni.

Hommahan meni niin, että nostin maksimissaan 7 litraa vettä sisältävän ämpärin lattialta koukistamatta polvia ja samalla pitäen selälläni ovea auki ja seurauksena oli seuraavana aamuna alkanut tuskallinen säteilevä jalkakipu alaselästä varpaisiin asti. Muutaman päivän kärvisteltyäni menin lääkäriin ja sain diagnoosiksi välilevyn tulehduksen, sekä kiellon olla taivuttelematta eteenpäin ja no tekemättä mitään muutakaan kovin kävelyä vauhdikkaampaa, kunnes omituiset tuntemukset jaloista loppuisivat. Noh, nyt on mennyt noin viisi viikkoa ja vaikkakin tilanne on kohentunut huimasti alusta, ei selkäkivut ja jalkojen pistely ja pakotus ole vieläkään kadonnut. Mukavaa lukea, että toipuminen kestää yleensä kuudesta viikosta aina kolmeen kuukauteen ja uusiutumisriski on huomattavan suuri. :/

Olen kironnut omaa tyhmyyttäni niin moneen kertaan sen jälkeen, että en enää edes pysy laskuissa. Eniten ahdistaa se, että ehdin varata vaihtokohteestani jo balettitunnit, joille olisi tarkoitus mennä jo ensi viikolla, mutta näillä näkymin tunneille ei ole mitään asiaa. Ja senkin jälkeen, kun lupa tulee, niin isommat hypyt ovat varmastikin kiellettyjen listalla aika kauan. Lisäksi tanssimattomuus ja yleinen liikumattomuus on jo aikaansaanut sen, että kuuluisa notkea selkäni tuntuu todella jäykälle ja se venyvyys, jonka olen syksyn aikana hankkinut, on aivan varmasti kadonnut.

Selän paranemiseksi balettituntien hommaaminen vaihtokohteesta on toisaalta ollut erittäin positiivinen juttu, sillä minulla on koko ajan ollut selkeä tavoite saada selkä kuntoon tiettyyn ajanjaksoon mennessä. Se on motivoinut olemaan tosi varovainen tavaroita nostellessa sekä tsempannut tekemään kuntoutukseen tarvittavia treeniliikkeitä. Se mikä ei tapa se vahvistaa - jatkossa muistan oikean tekniikan tärkeyden oli sitten kyseessä balettitreenit tai nostotekniikka.


Hauskaa viikkoa kaikille ja ei kun polvet koukussa uuteen vuoteen 2013!

*Photos from weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti