torstai 3. heinäkuuta 2014

Täällä taas!

Tästähän tuli varsinainen blogitauko. Pahoitteluni pitkästä hiljaisuudesta -kärsin blogini suhteen jo sellaista inspiraation puutetta, että olin jo lähes varma, että bloggaajan urani oli nyt tässä. Mutta kiitos sen anonyymin, joka pyysi laittamaan uuden postauksen, muistin, että juuri ajatusten ja kokemusten vaihto niin lukijoiden kuin muiden bloggaajien kanssa on tämän jutun suola ja aina yhtä inspiroivaa.

Baletin suhteen olen kokenut myös innostuksen puutetta, johtuen varmastikin erittäin rikkonaisesta kevätkaudesta. Tunnit ovat myös olleet jo tosi haastavia etenkin kun kävin kevään vain yhdellä tunnilla viikossa. Lisäksi flunssat, täysipäiväinen työ ja jatkuvat dead linet ja tentit koulussa tekivät loppukeväästä niin rankan, että ehdin hädin tuskin nukkua n. 4 h yössä. Ja lopputuloksena oli tietysti tenttikauden päättyessä ja kesätuntien alkaessa kahden viikon mittainen flunssa stressin lopulta helpotettua. :D Nyt kun ollaan pikkuhiljaa toivuttu flunssasta sekä kesätunneilla on "oma ope" vuorossa, niin vanha innostus tanssimiseen on tehnyt paluuta.

Kävin tänään katselemassa syksyä varten uusia kärkitossuja sekä selaillut tuntivaihtoehtoja, sillä meillä on jo syystunnit ilmestyneet nettiin. Kokeilin useampia Blochin tossuja ja hämmästyin tuota pohjan joustavuutta noihin Grishkoihin verrattuna. Ihan eri fiilis!Kärjelle nouseminen oli huomattavan helppoa, mutta täytyy myöntää, että tykkään Eliten kuin veitsellä leikatusta kärjestä -se on niin tasainen, että kun kärjelle lopulta pääsee, niin seisominen tuntuu tosi tukevalta. Kokeilin kaupan kaikkia mun koossa löytyviä malleja: Serenadea, Triumphia, Solenaa, Amelieta sekä Suprimaa, joista kumma kyllä Suprima tuntui parhaimmalta. Hämmentyneenä luin netistä sovittelun jälkeen, että Suprima on boksiltaan kaikkein kapein sekä viistoin ja suunniteltu kapealle ja joustavalle jalalle, jolla on korkea nilkan kaari. Siis täysin päinvastaiselle jalalle kuin meikäläisen.:D Minulla on  kolme yhtäpitkää varvasta, olematon kaari ja jäykkä nilkka. Sain joskus aikanaan teiltä hyviä vinkkejä, joten ajattelin käydä kokeilemassa Balance Europea nyt ainakin ja kenties Grishkon Mayaa ja 2007:ää.

Syystuntien suhteen olen hieman eksyksissä. Olen ottamassa näillä näkymin kahta viikkotuntia ja harkitsen osallistuvani koulun opiskelijayhdistyksen järjestämille nykäritunneille, sillä baletin lisäksi vähän erilainen tanssiminen voisi olla ihan tarpeellista. Viime vuoden opettajani oli tosi hyvä ja korjasi paljon ja adagiot olivat kauniita. Kuitenkin tunneilla sain jatkuvasti korjauksia, jopa siihen pisteeseen asti, että hommasta alkoi kadota ihan täysin ilo. En tainnut saada vuoden aikana kertaakaan positiivista tai tsemppaavaa kommentia. Viimeisimpänä kommenttina tuli huomautus, että ensi syksyyn mennessä olisi ryhti ja aukikierto saatava sille mallille, että "osaisin edes seistä suorassa" ja kuulema sitten minullakin olisi mahdollisuus saada edes jonkinlainen piruetti aikaiseksi. Ajattelin mennä ainakin toiselle hänen tunneistaan, mutta toisen tunnin kohdalla harkitsen vielä, josko menisin sittenkin "oman openi" tunnille. Hänen tunneillaan on niin positiivinen ja kannustava ilmapiiri, jossa mokaaminen on sallittua ja lähes joka tunti tulee edes yleisellä tasolla jonkinlaista tsemppausta tai positiivista palautetta. Tunneilta lähtee aina innostuneena ja mieli piristyneenä. Hän korjaa myös paljon, mutta ei koskaan siten, että tulisi tyhmä olo. Toisaalta tiedän, että toinen opettaja pitää samat sarjat kummallakin tunnilla, jolloin tunneilla pysyisi paremmin mukana, jos kävisi kummallakin. Voi valinnan vaikeutta..

Tässäpä viimeisimmät kuulumiset. Täällä ollaan taas ja lupaan, että yritän päivitellä kuulumisiani hieman tiheämpään tahtiin. Viikottain tuskin ehdin kirjoitella, mutta jos edes pari kertaa kuukaudessa saisin näin alkuun kirjoitettua. Kyllä se siitä sitten taas lähtee, kunhan alkuun pääsee! Mukavaa kesää ja ennenkaikkea: mitä teille kuuluu? :)

* Photo from here

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti