maanantai 7. marraskuuta 2011

Pettymyksiä ja venytyksiä


Niinhän siinä sitten kävi, ettei pelkkä kylpy jalkaani parantanut. Jännetuppitulehdushan siellä sitten oli. Nyt sitten  syödään reippaasti särkylääkkeitä ja annetaan jalan toipua rauhassa. Lisäksi jännettä olisi ilmeisesti hyvä "liu'uttaa", joten kaikki nilkan pyöritykset, sekä ojennukset ja koukistukset ovat oikein hyviä, kunhan vain ne tehdään ilman minkäänlaista vastusta. (Ei siis painoa jalan päälle.) Vieläkin tuo kiukuttelee, mutta kipu on jo huomattavasti lievempi. Toiveissa olisikin, että loppuviikosta pääsisi jo tanssimaan, tietysti hypyt on hyvä jättää vielä tekemättä.

 Tietenkin tärkeintä on nyt antaa jalkaterän toipua ihan kokonaan, ettei sitten myöhemmin tule mitään ongelmia. Noh, ainakin balettivideoita on tullut katseltua ja eri liikkeistä olen lukenut balettikirjoista ohjeistuksia pahimpaa baletinnälkää tyydyttämään. Niin, ja tulihan sitä vähän shoppailtuakin!
Nyt, kun en ole päässyt tanssimaan, niin tanssin korvikkeena olen katsellut vähän treenikamoja. Sifonkihameet kiinnostaisivat, ja kaikki muukin ihana. Näin talvea vasten tilaukseen kuitenkin lopulta päätyivät pitkät säärystimet, ohut pitkähihainen paita, uusi balettipuku, sekä uudet pehmeät tossut. Tossuja odotan jännityksellä, koska koostahan ei voi olla koskaan kokeilematta varma. Jos nyt sattuvat olemaan liian pienet, niin voinpahan antaa kaverille kokeiltavaksi. Viereisissä kuvissa näkyvät tilaamani tuotteet. Puku ja tossut ovat Blochin, paita Capezion ja säärystimistä ei ole hajuakaan.  Vinkkinä vielä, että dancedirect.com -sivustoilla on jopa 75% alennukset Capezion tuotteista, joten kannattaa käydä katsastamassa, jos jotain kivaa sattuisi löytämään, vaikkapa sitten etukäteisenä joululahjana itselleen. ;)

Nyt kun ei ole päässyt tanssahtelemaan, olen pyrkinyt pitämään jonkinlaista kuntoa yllä käymällä salilla, sekä venyttelemällä. Tosin jo nyt huomaan, että vasen jalka tuntuu jäykemmältä kuin oikea, koska sen kuormittamista on tullut vältettyä. Tämän jälkeen onkin varmaan keskityttävä huolellisesti nilkan lihasten vahvistamiseen ja venyttelemiseen, ettei tule jälkiseurauksina mitään muita ongelmia. Pitänee varmaan hommata sellainen kuminauha, niin saa lisää tehoa nilkkajumppaan. Alla olevaa videota olen katsellut useampaan otteeseen, ja siinä olevat harjoitukset näyttävät mielestäni hyviltä. En ole vielä kokeillut, mutta ehkä jo ensi viikolla!keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Itkua ja hammasten kiristelyä


Huh, taas on ehtinyt jokunen päivä vierähtää viime postauksesta. Tanssimassa olen ehtinyt käydä tällä välin vain kerran johtuen tenttiviikoista ja no, hieman ikävämmästä ongelmasta. Noin viikko sitten käytin ensimmäistä kertaa uusia talvikenkiäni. Jalassa ne tuntuivat varsin tukevilta, eikä ne tuntuneet mitenkään ikäviltä. Seuraavana aamuna heräsin vasemman jalkapöydän ulkoisen sivun erittäin ikävään jomotukseen. Kipu tuntui jalkaa taivuttaessa ulospäin ja puolivarpailla. Kävelykin sattui. Seuraavana päivänä kipu kuitenkin tuntui hellittävän, mutta vain tullakseen pahempana takaisin.

Nyt on viikko kulunut, kipu ei ole enää niin häiritsevää, mutta aina kävellessä tai jalkaa ulospäin taivuttaessa tai puolivarpaille noustessa kipu palaa takaisin. Sen kanssa voi elää, mutta ylimääräisiä askelia tulee vältettyä ja huomaan helposti varaavani painon mieluummin sisäsyrjälle.  Ajattelin, että jos tähän ei tule parin päivän sisällä muutosta, niin kaipa se on sitten terkkarille jalkaa käytävä näyttämässä. Pelkään, että kävelyssä virheasento tulee kostautumaan pidemmän päälle, joten lienee parempi hoitaa jalka kerralla kuntoon. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään venähdystä kummempaa, rasitusmurtumaa tuskin kukaan toivoo riesakseen.

Viimekertainen balettituntini oli oikein kiva; jatkettiin samoilla sarjoilla kun aiemminkin, mutta lisättiin keskilattialla joukkoon pas de bourreet ja glissadet. Täytyy sanoa, että tunnista on kulunut jo jokunen tovi, joten en enää muista siitä kamalasti. (Mitenköhän mahtaa käydä seuraavalle balettitunnilleni..) Ei tainnut ihan putkeen mennä, enkä muistaakseni mistään mitään kehujakaan saanut. Sekosin joissakin sarjoissa aika pahasti, joten en kyllä yhtään ihmettelekään. Lisäksi assemblet ovat vain aivoilleni mission impossible, joten glissade, fermé, assemble -sarja ei mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt. Osaisikohan joku kertoa vinkkejä, miten saisin assemblet kulkemaan? Yksittäin ne vielä jotenkin menee, mutta yhdistettynä johonkin toiseen liikkeeseen olen auttamattomasti myöhässä, ja muistutan lähinnä norsua balettisalissa. Eipä taida tällä kertaa olla enempää kerrottavaa, tämä tyttö lähtee ihailemaan lisää Lushin ihania kylpytuotteita ja katselemaan balettipätkiä youtubesta. Jos hemmottelusuihku, baletti ja namit ei auta, niin se on sitten ihme! Tai lääkärin paikka...
Jos tämä kylpy ei paranna, niin ei sitten mikään.