sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Aurinkoa kaatosateen keskellä

Viime balettitunti oli aivan ihana! Ei olisi uskonut, kun aamu meni vähän miten meni. Nukuin pommiin, hädin tuskin ehdin syödä aamiasta ja hyvä, että muistin edes tossut ottaa mukaani. Unohdin sateenvarjon ja ulkona satoi kaatamalla, bussin lähtöön oli enää alle viisi minuuttia, joten oli pakko ottaa riski ja oikaista liukkaan kallion kautta. Onneksi selvisin katkaisematta koipeani ja ehdin juuri ja juuri bussiin. Saavuttuani tunnille, huomasin vielä kaiken kukkuraksi, että oma openi ei ollutkaan paikalla, vaan meillä oli sijainen. Lievähkö pettymykseni kuitenkin unohtui nopeasti, sillä sijaisemme oli aivan älyttömän aurinkoinen ja todella kiva ope!

Viime postauksessani mainitsin, että oma opettajani tekee melko haastavia ja pitkiä tankosarjoja, joiden muistamisessa minulla on ollut vaikeuksia. Sijaisen sarjat olivat huomattavasti selkeämpiä ja yksinkertaisempia, joten niiden muistamisessa ei ollut mitään vaikeuksia. Joistakin lyhyemmät sarjat ovat tylsiä, mutta itse koin, että tällaisen perussarjan tekemisessä tekniikka korostuu paljon paremmin. Tunnin jälkeen ei olisi voinut ajatellakaan ryntäävänsä suoraan luennolle, sen verran hikinen kun olin. Töitä tuli tehtyä enemmän ja huolellisemmin, kun pysyi paremmin mukana jo heti ensimmäisistä tankosarjoista lähtien. 

Keskilattiasarjat olivat kanssa todella kivoja, pidin tekemästämme adagiosta todella paljon. Se oli jotenkin ihanan herkkä ja liikkuva. Olen ehdottomasti enemmän adagio -ihminen, mikä varmaan johtunee vähän haaveilevasta luonteesta. Välillä opettajan täytyykin suorastaan muistuttaa, että baletissa ei oikein ehdi haaveilemaan. Teimme muuten myös oikein mukavan hyppysarjan, joka meni jotensakin näin:
glissade-glissade-assemblé-relevé-pas de chat x3-changement
Nyt en enää muista varmasti tuliko changement myös ennen pas de chat:a, hmm.. 


Oli kyllä mukava tunti, ja harmittaakin, että kyseinen sijainen ei opeta tanssikoulussani. Olisi nimittäin tosi kivaa käydä myöskin hänen tunneillaan. Pidän kyllä hirveästi oman openi tunneista, mutta olisi kivaa, jos olisi useampi eri opettaja, niin saisi treenattua eri asioita monipuolisemmin. 
Mites te, onko teillä joku yksi luotto-ope, vai  tykkäättekö käydä enemmän eri opettajien tunneilla?

Kuvat: weheartit.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti