keskiviikko 4. tammikuuta 2012

2012!


Tanssintäyteistä uutta vuotta 2012 kaikille! Katselin tässä viimeistä postaustani, ja olihan siitä vierähtänyt yli kuukausi. Uuden vuoden lupauksena yritän kirjoitella useammin, vaikkakin tähän väliin onkin sattunut jos jonkinmoista estettä.

Näin uuden vuoden alkumetreillä on hyvä kerrata vähän vanhaa ja hieman luodata tulevaa. Syyslukukausi meni järkyttävän nopeasti, uusia asioita harjoitellessa. Havahduin siihen tosiasiaan, että sarjat vain eivät meinaa pysyä päässä. Myös huonoksi päässyt ryhtini ja melkein krooniseksi muodostunut jännetuppitulehdus aiheuttivat sitä kuuluisaa itkua ja hammasten kiristelyä. Toisaalta olen myös huomannut, miten venyvyys on parantunut huimasti, polvet ojentuvat jo hieman paremmin, enkä ole keskilattialla niin ujo hyppyjen kanssa, vaikkakin assemblée onkin edelleen hukassa. Eilen huomasin korkatessani uuden tanssivuoden, että muistinkin sarjat ongelmitta. Ehkäpä joululoman aikana on koulun sun muun aiheuttama stressikerroin sen verran lievittänyt, että keskittyminen on taas helpompaa.

En halua tehdä koko vuoden tanssilupauksia, mutta keväälle olen jo suunnitellut muutaman. Pyrin keskittymään sarjoihin paremmin, ja tehdä tendut huolellisemmin. Aion venytellä useammin (en lupaa venytellä joka päivä, kun en kuitenkaan venyttele.. :D ), sekä saada aikaiseksi siistejä piruetteja. Miten voi olla mahdollista, että kotona triplatkin menee melko siististi ja ajattelematta, mutta tunnilla ei saa aikaiseksi edes yhtä ainoaa siistiä piruettia? Niin, ja salainen haave olisi saada spagaati aikaiseksi kevän vikaan tuntiin mennessä, mutta jää nähtäväksi, kuinka käy.

Kuvat: weheartit.com
Olihan minulla tanssiin liittyviä uuden vuoden toiveita, mutta ne eivät ikävä kyllä ainakaan vielä toteutuneet. Toivoin lisätunteja, mutta taitavat jäädä ainakin toistaiseksi pelkiksi haaveiksi. Lisäksi toivoin jalan paranevan täysin tammikuun alkuun mennessä, mutta sitäkään ei ole tapahtunut. Olen kuitenkin iloinen siitä, että saan tanssia rakastamaani balettia tämänkin verran, ja että jalkani ei enää kipuile kuin harvoin, ja silloinkin muistuttaen minua tekniikan puhtauden tärkeydestä. Kun ryhtini on hyvä, aukikierto lonkista, ja liikkeet tehty oikeaoppisesti, ei jalka koskaan valita, mutta heti kun teen jotain väärin, sen kyllä huomaa.

Mites te? Onkos teillä millaisia uuden vuoden lupauksia/toiveita? Onnistuitteko toteuttamaan vanhat lupauksenne vuonna 2011? Vielä kerran, oikein hyvää ja energistä tanssivuotta 2012 kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Itse olen täysin unohtanut kaikki sarjat perus plié harjoituksista lähtien -voi jospa meillä olisi jo uudet! Itse otan nyt neljännen baletin ja toivon kehittyväni nopeammin. Myöskin olisi aika ihanaa, jos lantion asentoni pysyisi oikeassa. Keskilattialla laisinkin mulla on sellainen ankkapeppu ja voi kuinka usein saankaan kuulla siitä! :D

  VastaaPoista
 2. Moi Janita!
  Ihanaa, että saat lisää tunteja, ne kun on aina älyttömän hyödyllisiä ja kivoja. :) Mullakin on muuten notkoselkä. Nyt oon kuitenkin pikku hiljaa pääsemässä siitä eroon, sillä kuntosalilla käyminen ja syvien vatsalihasten treenaaminen on auttanut ongelmaan. Tää on tosi hyvä liike, etenkin niin tehtynä, että "kävelet paikallaan": http://kuntoplus.fi/treeni/lankku-varpaiden-varassa
  Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Kiva blogi sinulla. Niin herttaisen näköinenkin:). Mulla on tälle vuodelle aika paljon haaveita ja lupauksia myös. En tiedä kuinka moni niistä sitten oikeasti toteutuu, kun olen lähdössä pois Suomesta kevääksi, joten tanssin osalta asiat ovat aika epävarmoja vielä. Yksi suuri haave olisi päästä baletin erikoiskoulutusryhmään syksyllä. Katsotaan mitä siitäkin tulee :D. Ja minulla tuo viime vuoden toive todellakin toteutui, kun pääsin aloittamaan treenin kärkitossuilla!

  Hyvää tanssivuotta sullekin :)

  VastaaPoista
 4. Moi Maria!
  Kiitos. :) Olen käynyt katselemassa sinunkin blogiasi ja tosi kivalle sekin vaikuttaa. Uskon, että tavoitteesi on ihan realistiset, sillä oletan, ettet ole kokonaan balettia keväältä skippaamassa? Mihin päin maailmaa olet muuten menossa? Itse toivon pääseväni vuoden päästä vaihtoon Irlantiin, ja tottakai haaveissa olisi löytää joku kiva (ja järkevän hintainen) tanssikoulu sieltä. :)

  VastaaPoista