maanantai 6. helmikuuta 2012

Pakkanen paukkuu ja hiki virtaa

Onpas aikaa taas vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta! Hyi minua.. Olen tässä välissä ehtinyt käydä jokusella balettitunnilla, mutta jotenkin on jäänyt kirjoittamatta niistä. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Meillä on aivan selkeästi vaativammat ja fyysisemmät sarjat kuin syyskaudella. Ilmeisesti jo näiden kovien pakkastenkin vuoksi ope haluaa, että tunnilla tulee kunnolla lämmin jo heti alkumetreillä, ettei kukaan jäädy. Tehdään myös osittain samoja sarjoja kuin syksyllä, mutta kädet on vaihdettu ja  liikkeet on kokonaan puolivarpailla. Meillä kun olisi tarkoitus ensi syksynä aloittaa kärkitossuilla tanssiminen, mutta katsotaan nyt, riittääkö oma taitotasoni vielä silloin siihen.

Keskilattiasarjat ovat myös paljon liikkuvampia ja tehdään enemmän isoja hyppyjä kuin aiemmin. Hassua, että olen aina ajatellut pitäväni adagioista eniten, mutta nyt huomaan nauttivani allegroista jopa vielä enemmän. Pienet hypyt tosin eivät ole minun juttuni, mutta on nekin ok. Piruettejakin tehdään enemmän, mikä on kivaa. Pidän pirueteista, vaikken ole kovin hyvä niissä. Jotenkin lähtöasento on jo valmiiksi niin hoippuva, että piruetista ei vain voi millään tulla siistiä. Mietin pitkään, että mistä ihmeestä tämä johtuu, kun tasapainoni on muuten hyvä, kunnes tajusin, että tukijalka ei ole tarpeeksi jämäkkä pirueteissa. En varsinaisesti istu lonkan päällä, mutta paino on silti liikaa tukijalan puolella, eikä keskellä. Lisäksi polvi ei ole tarpeeksi suorassa. Tehtyäni tämän huomion on tasapaino pysynyt alkuasennossa paremmin, eikä piruetitkaan ole enää niin epätoivoisia.  Siisteihin on kyllä vielä matkaa..

Olen myös miettinyt, että onkohan likinäölläni ja sen lisäksi hajataitolla jotain vaikutusta asiaan, sillä spottaaminen on melko mahdotonta, kun en yksinkertaisesti näe tarpeeksi tarkasti eteeni, jotta voisin ottaa kiintopisteen. Lasit päässä tanssiminen on no no, ja piilareita on tullut kokeiltua pariinkin otteeseen, mutta eivät vain sovi minulle. Silmät ärsyyntyvät jo parin tunnin käytön jälkeen, niin että ovat aivan kirkkaan punaiset. Ehkäpä ongelmaan löytyy vielä jokin ratkaisu, mutta ainakin toistaiseksi näillä mennään. Löytyykö kohtalotovereita tai ihmisiä, joilla on antaa hyviä neuvoja? : )

Eipä minulla muuta, huomenissa olisi tarkoitus mennä korvailemaan joululoman jäljiltä tunteja ja käydä kuntosalilla. Hauskaa balettiviikkoa kaikille!

Tämä tyttö ei pieniä pakkasia säiky, tosin säärystimet voisi olla ihan mukava lisä.. kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti