lauantai 25. helmikuuta 2012

Penninvenyttäjän oheistreeniä

Onpahan tullut tanssittua ja tuntuu muuten kropassa! Kevättä kohden tunnit vain tuntuvat paranevan, ja hiki virtaa sen mukaisesti. Varmastikin tunnit ovat muuttuneet haastavammiksi, mutta uskon,että aktiivinen kuntosaliharjoittelu on tuottanut tulosta, ja sen seurauksena saan vielä enemmän irti balettitunneista. Oma kehityksenikin on ihan huikaisevaa verrattuna syksyyn, jolloin muistin käydä salilla ehkä kerran kuussa. (Shame on me!) Suosittelenkin enemmän kuin lämpimästi kuntosalitreeniä teille kaikille kohtalotovereilleni, joilla ei ole varaa tai muuten mahdollisuutta käydä niin monella tanssitunnilla kuin haluaisitte, sekä tietysti myös kaikille muillekin. Ryhti paranee, ja monipuolisella treenaamisella myös jalannostot, aukikierto ja käsien kannatus paranee. Tasapainossakin huomaa kehitystä, sillä lihakset tukevat paremmin, jolloin heiluminenkaan ei ole niin holtitonta.

Jos et ole aikaisemmin treenannut salilla, niin kannattaa mennä käymään ekalla kerralla saleilevan kaverin kanssa, joka osaa näyttää, miten laitteet toimivat ja osaa opastaa painojen valinnassa sun muussa, tai sitten teetättää henkilökohtainen harjoitteluohjelma, jolloin ohjaaja tekee juuri tarpeidesi mukaisen ohjelman, sekä ohjaa sinua tekemään liikkeet täsmälleen oikein oikeilla painoilla. Kannattaa kuitenkin hyödyntää niitä paljon treenaavia kavereita, jotka yleisesti ottaen osaa tehdä yhtä toimivan ohjelman sulle - ja useimmiten ilmaiseksi.

Jos satut olemaan yliopisto-opiskelija pk- seudulla, niin unisportin kausikortti on todellinen helmi, vajaalla 90€ pääsee tosi hyvälle kuntosalille treenaamaan vuodeksi, ja lisäksi voi osallistua erilaisille ryhmäliikuntatunneille aina kuntonyrkkeilystä pilatekseen. Ja tosiaan tuolla hinnalla treenaa vuoden.

Toinen edullinen vaihtoehto on hommata julkiselta kuntosalilta kortti, tai hieman kalliimpi vaihtoehto on ostaa esimerkiksi 10 kerran kortti uimahallille, jolloin pääsee sekä kuntosalille että uimaan. Uiminen on myös tosi hyvää oheistreeniä, kehittää tasapuolisesti koko kropan lihaksistoa, eikä rasita niveliä liikaa. Jos menen uimahallille, niin teen yleensä vajaan tunnin salitreenin, jonka jälkeen uin vähintään 500 metriä. Lopuksi on ihanaa mennä vielä hetkeksi porealtaaseen rentoutumaan, ja saunahan on tietysti opiskelijakämpässä asuvalle täyttä luksusta. :)

 kuvat: weheartit.com
Tunnustan, että olen huono treenailemaan kotona. Joskus aamuisin saatan hieman joogata, sillä olen harrastanut sitä usemman vuoden. Tosiaan harrastin ihan perinteistä hathajoogaa, joka tehdään hiljaisuudessa ilman mitään kirkasvalolamppuja, merenkohinaa tai kuumaa tilaa. Jos jooga kiinnostaa, niin youtubesta löytyy ihan hyviä pätkiä, sekä kirjastoista voi lainata kirjoja, joissa on esitelty eri joogatreenejä. Useimmiten kuitenkin teen kotona ihan perinteisiä vatsalihaksia ja selkälihaksia, sekä käytän jumppakuminauhaa apunani, ja teen sen avulla nilkan ojennuksia ja pyörityksiä.Ohjeet tästä. Kyykyt ovat myös hyviä, ja punnerrukset. Jostain kumman syystä kämpässäni on leuanvetotanko,jossa teen vatsoja siten, että roikun tangosta, ja vedän sitten jalat vatsaa kohti ja lasken taas suoraksi alas.

Hehtaaripostauksen lopuksi voisin sitten nopeasti kertoa venyttelystä. En ole mikään venyttelyn asiantuntija, mutta kerronpahan kuitenkin, miten itse venyttelen. Ensinnäkin muista aina lämmitellä! Revähdyksiä kukaan ei halua, ja ne sattuu. Yleensä venyttelen salitreenin jälkeen, jolloin käyn läpi selän, etu- ja takareidet, käsivarret(toisella kädellä toisen käden kyynärpäästä kiinni ja venytys pois päin kädestä), olkapäät(pyörittely), pohkeet ja pakarat. Täältä löydät toimivat vinkit venyttelyyn, tosin en ole kokeillut sitä jännejumppaa. Kotona venyttely kohdistuu yleensä spagaatin harjoitteluun, jota treenaan alla olevan videon avulla.


 Minkäslaiselta teidän oheistreeninne näyttää, ja onko teillä joitain supertehokkaita venytysvinkkejä? Niitä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti