lauantai 17. maaliskuuta 2012

Piruetteja ja kurittomia käsiä


Vaikka välillä tunnit menee päin prinkkalaa, on toisinaan kiva huomata, että niistä virheistään tosiaan oppii. Eilisellä tunnilla huomasin, että olin ottanut opikseni jo useammastakin korjauksesta, mikä ilahdutti mieltä. Olen itsekseni ihmetellyt ja välillä vaipunut jo epätoivoon, kun piruetit ei vaan meinaa millään luonnistua. Tässä taannoin sain kuulla opettajaltani, että käteni eivät ole tarpeeksi jämäkät, ja toinen käsi meinaa jäädä vähän laahaamaan perässä. Pyrin sitten viime tunnilla keskittymään oikein kunnolla siihen, että pitäisin käteni piruetissa mahdollisimman jämäköinä, ja että käsien asento muistuttaisi enemmän ovaalia kuin ympyrää. Yllätys oli suuri, kun huomasin, että jestas, se piruettihan sujui oikeastaan ihan nätisti ilman minkäänlaista kaatumista kummallekaan puolelle! Eihän näitä kauniita piruetteja sattunut tunnille kuin kaksi, kun unohdin osan sarjasta ja näin ollen myöhästyin pirueteista, mutta tämä oli ehdottomasti positiivista kehitystä. Kunhan ensi kerralla muistaisin vielä itse sarjankin..

Muutenkin viime tunti oli oikein mukava, sillä vihdoinkin oikea takareisi on kolmen viikon temppuilun jälkeen auennut, joten taivutukset eteen ja jalannostot toimivat taas. Lisäksi sain hyödyllisiä korjauksia frappéihin ja pysyin sen verran skarppina, että sain pidettyä lonkat eteenpäin, enkä kiemurrellut niin kuin edellisellä tunnilla.

Kaikki kuvat: weheartit.com
Kevätväsymystä on ollut kyllä muuten havaittavissa tunneilla. Olen kyllä käynyt tunneilla säännöllisesti, mutta kouluhommien painaessa kovasti päälle ovat yöunet jääneet vähemmälle, ja siten myös tunnit ovat menneet kuin sumussa tanssien. Silmät kyllä havainnoivat, mitä pitäisi tehdä, mutta käskyt vaan ei tunnu kulkevan päästä jalkoihin. Väsyneenä on muutenkin joutunut taistelemaan itsensä ylös aamutunneille. Onneksi vähän heikomminkin mennyt tunti tuo hirmuisesti lisäenergiaa päivään, kiitos aurinkoisen opettajan ja älyttömän mukavien tanssikaverien!

Meillä on kesätunnit ilmaantuneet jo nettiin. Tunteja ei näyttäisi ihan hirveästi olevan, enkä itse uskalla vielä varata tuntia, kun en pysty vielä sanomaan, millaiselta kesän aikataulu omalla kohdallani näyttää. Kesätöitä odotellessa.. Vähän kyllä jännittää, mahdunko tunneille enää ollenkaan, jos joudun vielä pitkäänkin tuntivarausta venyttämään. Pitänee varmaan vilkaista myös FL:n kesätuntitarjontaa, jos missaan nuo HTO:n kesätunnit.

Jokos teillä on ilmaantuneet kesätuntitarjonta nettiin? Oletteko ehtineet varailla jo kesätunteja, ja jos olette, niin millaiselta teidän tanssikesänne 2012 näyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti