keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Katse kohti tulevaa kesää


Kevät tietää aina tenttejä ja vähäisiä yöunia. Onneksi aurinko paistaa ihanasti jo ennen kuutta, joten aamutunneillekin jaksaa nousta, vaikka nukkuminen olisikin jäänyt vähäiseksi. Energiaa on ihan eri tavalla kuin talvella. Tanssilukuvuoden viimeisten tuntien lähtölaskenta on jo alkanut ja olenkin jo aloittanut tavoitteiden laatimisen kesälle. Mitä haluan hallita ennen ensi syksyä? Millainen oheistreeni tukee tavoitteitani parhaiten? Aionko aloittaa kärkitossuilla ensi vuonna?

Kuva: Allegro Dance Boutique
Viimeinen kysymys tuntuu kummittelevan mielessäni eniten. Opettajamme on jo sanonut, että kaikki halukkaat voivat ryhmässämme aloittaa ensi syksynä kärkitossutyöskentelyn, ja vaikkei menisi varsinaiselle alkeis kärkitossutunnille, niin voidaan harkita, että aloitetaan ryhmämme kanssa kärkkäreillä, jos kaikki on naispuolisia. Tavallaan olen älyttömän innoissani, olenhan aina toivonut tanssivani joku päivä kärjillä, tosin en uskonut sen päivän tulevan näin nopeasti. Toisaalta taas pelkään, etten ole tarpeeksi hyvä. Blogeja lukiessani tuntuu siltä, että täytyy olla aivan uskomaton tekniikka ja kokemusta ja karsimaa, jotta on valmis kärjille. Kyseessähän ei ole omassa tapauksessani kuin 15 minuuttia tunnin alussa kärjillä, mutta silti. Onhan minulla omat osaamisalueeni, mutta on minulla vielä luonnollisestikin paljon tekemistä ihan perustekniikan kanssa kaikilla alueilla. Noh, onneksi syksyyn on vielä aikaa, joten voin vielä rauhassa miettiä.

Ennen ensi syksyä haluan kuitenkin onnistua venymään spagaatiin. Se on ehdoton tavoitteeni. Selkä minulla on kohtuullisen taipuisa, mutta jalat -ainainen murheenkryyni. Lisäksi haluan lisätä kokonaisvaltaisesti lihasvoimaa ja saada nilkkoihin ja jalkapöydän pieniin lihaksiin lisää voimaa. Aika paljon on toivelistalla, mutta onneksi nuo tavoitteet eivät ole mahdottomia. Tarkoitus olisi alkaa käyttää jumppakuminauhaa säännöllisesti, sekä alkaa venyttelemään vaikka vain muutama minuutti päivittäin. Tehokkaita venytysliikkeitä otetaan vastaan! Kuntosalilla olisi tarkoitus käydä lihaskuntoa kartuttamassa, mutta tiedän jo, että kesäkuumilla ei hirveästi tee mieli mennä kuntosalille rautaa nostamaan, joten pyrinkin pyöräilemään ja lenkkeilemään kunnon kartuttamiseksi. Hienoja lupauksia, mutta katsotaan, miltä tilanne näyttää kesän lopussa. Toivottavasti tavoitteeseen on päästy edes venyttelyn suhteen!

Ylin ja alin kuva: Weheartit.com

Onko teillä tanssillisia tavoitteita kesälle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti