torstai 3. toukokuuta 2012

Valinnan vaikeus

Kuvat: Weheartit.com 
Viime aikoina on ollut huisketta ja vilinää, sillä teekkarin vuoden kohokohta on vappu, jota juhlitaankin sitten pisimmän kaavan kautta. Onneksi vappu on nyt takana ja samoin alkavat olla kouluhommat. Muutama tentti vielä ja sitten voikin siirtyä nauttimaan kesälomasta! Tai loma on ehkä vähän  väärä sana kuvaamaan opiskelijan kesää, kun melkein neljä kuukautta tehdään armottomasti töitä, jotta taas ensi lukuvuonna on varaa elää ja tanssia. Itse en keksi parempaa syytä paiskia töitä kuin balettitunnit. Rehellisyyden nimissä myös reissailu, vaatteet ja kosmetiikka ovat myös ihan kivoja syitä, mutta ei niistä nyt sen enempää..

En ole vieläkään varannut kesätunteja. Tänä vuonna kesätöiden saanti jäi melko viime tippaan, joten en ole uskaltanut varata tunteja, jos vaikka ei olisikaan varaa mennä niille. Vuokraa kun on kesällä maksettava, vaikka opintotukia ei saisikaan. Pääkaupunkiseudulla mikä tahansa harrastus maksaa, joten täysin omin avuin pärjäilevälle opiskelijalle tanssiminen ei ole itsestäänselvyys. Välillä sitä itsekseen ihmettelee, miten monilla samassa elämänvaiheessa olevilla ihmisillä on varaa käydä jopa neljällä balettitunnilla viikossa, kun rahallisesti se tarkoittaa yli sadan euron kuukausittaisia menoja. Itse elän niin pienellä budjetilla, että kerta viikossakin tarkoittaa säästämistä jostain muusta asiasta, kuten hienommasta ruoasta tai vaatteista. Onneksi on kesätyöt! :)

Kun kesätunnit ovat minulle sekä rahallisesti että työaikojen ansiosta kerrankin mahdollisia, huomaan kärsiväni runsaudenpulasta. Olen kuin pikkulapsi karkkikaupassa: haluanko mennä kesällä tutun tanssikoulun kesätunneille vai kenties kokeilenko jotain toista koulua. Jos valitsen oman kouluni, niin haluanko mennä 60 minuutin tunnille, vai kenties 75 minuutin tunnille  vai alanko oikein pröystäilemään ja menen kahdelle tunnille? Voi tätä valinnan vaikeutta! Onneksi aikaa on vielä ilmottautua ja voin vielä rauhassa pohtia, millaisia kesäsuunnitelmia minulla ensi kesälle on, ja millainen tanssilukkari siihen parhaiten sopisi.


Millaiselta teidän kesän tanssilukkari näyttää? Oliko kesätuntien ja -leirien valinta vaikeaa?
Aurinkoista toukokuuta kaikille!


4 kommenttia:

 1. Baletti on kyllä harmittavan kallis harrastus loppupeleissä! Juuri eilen päivittelimme balettityttöjen kanssa aihetta tunnin jälkeen. Täällä briteissä yksi tunti (60min) maksaa kymmenestä kahteentoista puntaa. Ja sitten tuntuu, että trikoita, tossuja ja kärkkäreitä pitää olla ostamassa koko ajan.

  Ja kesätunteja mulla ei tule olemaan. Tanssikouluni niitä ei tarjoa ja toiselle lähimmälle tanssikoululle matkaa olisi noin 60km joten voi olla, että ne tunnnit jäävät käymättä. Kivaa, että sulla on mahdollisuus päästä tanssimaan myös kesällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän se on. Tunnit ovat kyllä tosi arvokkaita, eikä esimerkiksi opiskelija-alennuksia saa, vaikka juuri silloinhan se harrastaminen yleensä jää, koska siihen ei ole varaa. Ja niin kuin sanoit, on kaikki välineet yllättävän hintavia. Jos jotain positiivista voi sanoa kerran viikossa -treenaamisesta, niin ehdottomasti se, että selviää aika vähillä treenikamppeilla. :)

   Sääli, ettet pääse kesällä treenaamaan, mutta ehkä pystyt sitten tekemään kesällä kaikkea muuta mihin ei muuten olisi aikaa. Itsellänikin tää on eka kesä, kun mun on mahdollista osallistua kesätunneille; aiemmin työvuorot on menneet niin kummallisesti, ettei vakitunti olisi ollut mahdollinen.

   Poista
 2. Juuri samaa olen itsekin päivitellyt, kuinka vitsin kallista baletti on!
  Tanssituntien (2x90min/vk) lukukausimaksu on lähes 400e, ja siihen lisäksi varusteet, joten vuodessa huikentelee tonnin verran, ja opiskelijan budjetilla se tarkoittaa sulaa mahdottomuutta.
  Joudun itse ostamaan uudet kärkitossut parin viikon sisällä, ja ne nauhoineen ja pehmusteineen maksavat 150e (Gaynor Mindenin tossut).

  Olen niin kateellinen niille teinitytöille, jotka kulkevat vaikka kuinka monilla eri tanssitunneilla (on balettia, breikkiä ja nykäriä) ja vanhemmat maksavat kaiken.
  Ei kiva >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Mulla menee yli 400 € lukukaudessa (60 +90 min/ vk) ja siihen päälle sitten vielä kaikki muu tarvittava treenivaate. Plus sitten vielä, kun menee tekemään jotain väärin ja tarvitsee käydä ostamassa apteekista lääkettä tai mennä jopa lääkärille. Kaikki menee omasta pussista, joten tää kaks kertaa viikossa on kans ihan maksimi mun opiskelijabudjetilla. Kunpa olisi mahdollista saada tanssikouluissa pk-seudulla edes jonkinlainen opiskelija-alennus -kaikki olisi kotiin päin!

   Joskus sitä heikkona taloudellisena hetkenä miettii, että sääli, kun en retkahtanut mihinkään halvempaan, vaikkapa sauvakävelyyn. :D

   Poista