sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Balettia ja auringonpaistetta

Kesätunnit korkattiin sitten viime viikolla. Aluksi olin tosi pettynyt, kun oma openi ei opeta kesällä kuin kolme viikkoa, ja jännitin kovasti uusia opettajia. Täytyy kyllä myöntää, että vaihtelu virkistää ja tekee enemmän kuin hyvää olla eri tyylisillä tunneilla. Olen alkanutkin miettimään, että voisin mennä ensi syksynä toiselle tunnille eri opettajalle, jotta muutkin tyylit tulisivat tutummaksi.

Kahteen viikkoon baletista muistuttivat lähinnä ballerinat. 
Kahden viikon tanssitauko näkyi ja tuntui kyllä kropassa. Ehdin jo ihmetellä, että miten olenkaan  ennen muistanut uusia sarjoja edes joten kuten, kun tuntui, ettei mikään jäänyt päähän. Lisäksi kunto meinasi loppua jo tankosarjoissa ja vesipullon unohtuminen täyteen ahdetussa salissa ei helpottanut yhtään tilannetta. Tähän asti olen pärjännyt 60 minuutin tunnilla ilman vesipulloa, mutta kesäkuumilla ja näin täysillä tunneilla ei kyllä tule kysymykseenkään. Juoksin tunnille suoraan töistä, enkä tajunnut ottaa mitään välipalaa mukaan, joten nälkäkin yllätti. Jatkossa mun pitää kyllä ottaa joku banaani mukaan ja syödä se matkalla tunnille.

Itse tunnista tykkäsin kovasti. Pidin myös siitä, miten tällä opettajalla oli aikaa ehtiä korjaamaan ihan käsin jokaista oppilasta, vaikka luokkaan oli ahdettu varmaan kymmenen tankoa ja jokainen niistä oli ihan täynnä tanssijoita. Aikamoinen tehopakkaus! Tämä opettaja käytti myös ohjeissaan paljon mielikuvia, jotka toimivat omalla kohdallani todella hyvin, joten sain tunnista paljon irti. Tankosarjat olivat mielestäni haastavia, täysin erilaisia kuin omalla opellani,  joten niissä mukana pysyminen vaati paljon keskittymistä. Toisaalta nämä sarjat olivat huomattavasti hitaampia kuin vakkariopellani, joten liikkeisiin pystyi keskittymään paremmin. Huomasinkin seuraavana päivänä että sellaisiin lihaksiin, joita en ennen edes tiennyt omistavani, sattui kiitettävästi.

Keskilattiasarjat olivat huomattavasti helpompia kuin vakkariopellani ja isompia hyppyjä ei tehty ollenkaan. Tosin luulen, että yhtenä syynä isojen hyppyjen puuttumiseen oli juurikin todella suuri ryhmäkoko. Ihan hyvä vain, keskityn mielelläni kesän ajan perustekniikan hiomiseen. Eiköhän kunnon ja tekniikan parantuessa ole isotkin hypyt asteen helpompia. Muutenkin teen mieluummin noin isossa ryhmässä sellaisia sarjoja, joista kaikki saa jotain irti. Diagonaalissa suurin osa ajasta menisi vain seisoskeluun ja oman vuoron odottamiseen ja todennäköisesti jokainen ehtisi kokeilla hyppyjä vain kerran.

Kaiken kaikkiaan tämä ope oli ainakin ekan kerran perusteella tosi positiivinen kokemus. Kesän aikana tulee tutuksi vielä kaksi uutta opettajaa ja sitten on tietysti kolmen viikon jakso viimevuotista opettajaani. Odotan kaikkien tunteja suurella mielenkiinnolla!

Mites teidän kesätuntinne ovat alkaneet? Jos teillä on balettitauko, niin onko teillä suunnitelmissa jotain balettia korvaavaa aktiviteettia?
Kaikki kuvat: Weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti